Kifid sluit grote groep MKB’ers buiten

AFM, Media, Rentederivaten, Renteswaps

KifidVlak voor de Kerst kwamen de Nederlandse Vereniging van Banken en het Kifid met het nieuws naar buiten dat op 26 januari 2015 het beloofde speciale loket voor MKB’ers met problemen met rentederivaten zal openen. Dat is goed nieuws voor ondernemers, die zoeken naar een laagdrempelig alternatief voor een rechtszaak tegen hun bank.

Op de toelatingscriteria die de NVB heeft vastgesteld voor bedrijven, is echter wel het een en ander op te merken. Een grote groep MKB’ers wordt namelijk bij voorbaat niet toegelaten bij het Kifid. Het commentaar daarop van Cadension werd door het Financieele Dagblad en Follow the Money gepubliceerd.

Wat in deze publicaties nog onvoldoende naar voren komt, is dat de herbeoordeling door de bank fors uitloopt. In juni 2014 zei minister Dijsselbloem dat de banken verwachten voor het eind van 2014 alle derivaten-dossiers te hebben herbeoordeeld. Inmiddels zegt de NVB dat dit tot de zomer van 2015 zal duren. Dat betekent dat veel MKB’ers nog langer moeten wachten. Reden genoeg om zelf actie te ondernemen en niet te wachten op de bank.

Via onderstaande link kunt u het artikel lezen:

Financieele Dagblad: ‘Kifid opent klachtenloket rentederivaten

FTM: ‘Kifid ondernemers-loket blijft voor velen gesloten’