Vermogensbeheer

Beleggen gaat gepaard met het nemen van risico. Zonder risico immers geen rendement. Hoewel dat klinkt als een open deur, kan dit tot een dispuut leiden tussen de belegger en de adviseur of productaanbieder. Met name wanneer een beleggingsstrategie voor de belegger niet het verwachte rendement oplevert, komt de vraag naar voren of de risico’s juist en volledig zijn uitgelegd. Maar ook of het beleggingsproduct past bij het risicoprofiel van de belegger.

Cadension analyseert beleggingsproducten en -adviezen en beoordeelt waar cruciale risico’s zitten en of deze duidelijk gecommuniceerd zijn in het prospectus, brochures en andere informatievoorziening. Ook wanneer er bijvoorbeeld sprake is van (vermeende) schade ten gevolge van aangepaste voorwaarden, handelsbeperkingen en margin calls onderzoeken wij of er een causaal verband is tussen die gebeurtenis en de schadeclaim. Tevens hebben we ruime ervaring met het opstellen van zorgvuldig onderbouwde schadeberekeningen die zowel in als buiten de rechtbank gebruikt worden.

Cadension werkt nauw samen met gespecialiseerde advocaten en voorziet hen van inhoudelijke analyses die ter onderbouwing en kwantificering van juridische claims worden gebruikt.